Selamat Datang!

PENGUMUMAN

- Jika dalam tempoh 1 jam tiada balasan email mengenai lupa katalaluan, calon boleh menghantar terus ke email mpmadmin@mpm.edu.my atau menghubungi MPM di talian 0361261691/1692.

- Calon yang menggunakan nombor kad pengenalan sebagai pengguna ID, sila masukkan nombor kad pengenalan penuh yang mempunyai simbol '-'. (Contoh : 900102-05-8076).

- Bagi calon yang mendaftar MUET, pendaftaran tidak berjaya sekiranya pusat menduduki peperiksaan tidak dipilih.

- Sila pastikan calon menyimpan/mencetak penyata pendaftaran (MUET/PP) agar dapat memastikan pendaftaran telah berjaya.

- Calon dikehendaki membaca terlebih dahulu Arahan dan Panduan Pendaftaran Calon di portal MPM www.mpm.edu.my atau klik di sini sebelum membuat pendaftaran online bagi memastikan semua maklumat berhubung pentadbiran MUET diperoleh dengan tepat. 

- Sila semak kekosongan pusat ujian MUET sebelum membeli no pin MEC. Sila semak disini "Semak Kekosongan Pusat Ujian MUET"

Pengguna Baru?

Sekiranya anda adalah pengguna baharu, anda dikehendaki mendaftar akaun pengguna anda terlebih dahulu untuk mengakses sistem ini. Sila tekan pada pautan 'Daftar Pengguna'.

Sila klik Manual Pengguna Pendaftaran MUET Calon Persendirian

Sila klik Manual Pengguna Pendaftaran STPM Calon Persendirian

Aliran Pendaftaran Online

"KAEDAH PEMBELIAN NO PIN MEC"

  1. Bank Simpanan Nasional
  2. Secara atas talian :  PEMBELIAN PIN MEC 

 

Nota:

Setiap calon hanya boleh menggunakan satu No. PIN MEC sahaja bagi membuat pendaftaran melalui sistem ini. Penggunaan No. PIN MEC kedua walaupun telah dibeli dari BSN atau secara atas talian bagi tujuan penambahan kertas yang hendak didaftarkan tidak akan diterima oleh sistem.